Kako ostvariti cilj u brzom mršavljenju?

Brzo mršavljenje- 5 osnovnih savjeta

Svatko tko ima problem sa prekomjernom težinom želi ostvariti cilj u brzom mršavljenju. Skidanje kila je samo jedan od plodova koje čovjek vidi. Zdravlje, psihološko stanje i produktivnost, dolaze u paketu, ali nisu vidljivi golim okom pa se za to osoba toliko ne veže.

U svakom slučaju, taj je paket najbolji poklon za Božić koji si netko može pokloniti, no nije ga lagano ostvariti.

Ovih 5 koraka slijedite i ostvarite svoje snove:

 

  1. Rano ustajanje- ustanite ranije nego inače, 15 do 30 min posvetite se svojim osnovnim biološkim potrebama bez razmišljanja o poslu i obavezama. Kada uskočite iz kreveta na posao, bez te prijelazne faze, nemate mir i sve odluke donosite nagonski. Nije ni čudo da završite u pekarni svako jutro, iako želite jesti zdravo. Nered od samog buđenja nas dovede uvijek pred gotov čin.
  2. Prehrana- krenite u dan sa kvalitetnim doručkom i isplanirajte svoje reducirane obroke u odnosu na dnevni raspored. Čak i vrlo male promjene u prehrani mogu napraviti velike efekte na tijelo.
  3. Planiranje vremena- svaka mala rupica u vašem dnevnom rasporedu, bila ona na poslu ili dio slobodnog vremena, odvuće vas zbog dosade u loše navike. Planirati treba poslovni raspored, ali i aktivnosti unutar slobodnog vremena.
  4. Intenzivan trening- trenirajte postepeno, trenirajte raznoliko, trenirajte kontrolirano, ali pomičite svoje granice. Vježbanje svakoga dana, ili bar 5 puta tjedno, donijeti će rezultate vrlo brzo.
  5. San- spavanje je uvjet bilo kakve pozitivne promjene u životu. Leći treba prije 23h i spavati 7 sati. Neispavana osoba je pasivna tokom cijelog dana.

 

Najčešća pogreška je što ljudi misle da je ključ mršavljenja samo u treningu i prehrani. Ključ je u načinu života.

Bez rasporeda, loše vas navike uvijek zateknu.

Raspored donosi disciplinu na koju se trebate osloniti kada ste slabi.

Raspored postepeno, pravilno i efikasno donosi rezultate u brzom mršavljenju i oblikovanju kao šlag na tortu. S druge strane, ne može vam se dogoditi jo-jo efekt povratka na staro jer je taj rezultat gubljenja kilograma na čvrstim temeljima zdravog načina života.

 

 

Saznaj koji ti je točno period potreban za mršavljenje!

Prestani lutat, ispuni kviz, odgovori nam na nekoliko pitanja i saznaj na koji način i u kojem periodu možeš ostvariti svoje ciljeve

KVIZ